Saturday, June 2, 2012

Mama sayang awok sangat sangat!

Happy besday cecet yang cacat ke-2

semoga sentiasa senyum macam biasa.

even awok adalah kesah lame tapi tu sume xpenting. 

yang penting awok teman mama tido malam malam

sampai sekarang.
*(muntoh hijo)



























paling gemok dalam geng die














kak imra n kak yana selalu tertipu ngan taktik ni.
rupenya kamu cecet. .haha




















2 June 2010 - 2 June 2012

till end

cecet, i love you

love you infinity to the power of infinity



Tuesday, May 29, 2012

Susah manusia ni.

Dah sem last pon, masih ramai lagi yang dok bergaduh.
xlupe jugak pada yang membatu apikan kawan sendiri.
kalau cerita yang betul xpe.
tapi setiap pergaduhan, semua batu api yang sama.
nak jadi ape lah ko ni.
ko jadik batu api kat orang lain sebab ko nak kawan ramai?
pandai ko buat muka talam kan?
tefakk

jangan lah mencetuskan pergaduhan dengan cerita tokok tambah ko tu.
aku kenal ko dari sem satu.
aku dah dengar macam2 cite pasal ko.
cukup lah wei.
cukup la ko burukkan orang lain.
aku pon mulut longkang gak.
tapi xla selongkang ko.
nama ko je punyai maksud yang baik, tapi hati ko xsiapa yang tahu.

pada musuh yang membenci aku,
teruskan lah.
sebab aku xpernah amek tahu pasal ko. .jupe ko pon jarang.
ni kan pulak aku nak ngumpat pasal ko.
maybe lah aku ade cakap pasal ko malam tu.
tapi bukan aku nyumpat ko. .jangan nak perasan sgt.
sila ALERT.
ko kawan dengan batu api.
batu api ok.

Friday, May 25, 2012

Mimipi hujan lebat

sekarang ni makin seronok tido kan.
tengahari sampai petang panas terik amat.
malam pulak hujan lebat gile.
bile hujan dah lebat sampai ke pagi, tidur pon makin berganjak la ke tengah hari. .
nak nak lagi bile hari cuti kan. .
macam hari ini. .
bangun bangun terus online.
terus bukak fesbuk. .bukak blog. .
rutin lah tu time cuti. .
bukan aku sorang je cam ni. .roomate aku yang selambak ni pon, same je semua.
haha. .aku suke tido. .tengok badan ah kan. .haha


tidur time hujan lebat n tidur time badan penat gile lain taw.
time badan penat gile, korang xkan dapat mimpi pape pon. .betol?
time hujan lebat ni pulak, saling silih bergantilah mimpi tu. .
lepas satu, satu. .bile ingat balik mesti nak tergelak. .
tadi aku mimpi macam macam. .silih berganti. .
paling syahdu aku nampak muka mak abah aku. .
oh, betapa rindunya aku kat depa. .rindu sangat sangat.
then aku mimpi kawan aku masuk askar lah. .anak sedare member dah bole bercakap lah.
merepek kan mimpi mase hujan lebat ni.


n paling aku takut, mimpi aku malam tadi, DLE aku makin teruk.
aku cek darah kat hospital, ESR aku tinggi gile. .makin menggelabah doktor kat situ.
doktor mula lah take history. .n die diagnose aku makin teruk lah.
dose ubat bertambah dari 2biji jadik 11 bijik prednisolone+HCQ+calcium lactate.
OMGEEEEEEEEE. .terus aku terbangun dari tidur. .
sumpah, aku xnak macaaam tu. .aku xmo makan ubat banyak gile camtu. .
bangun terus dari katil, terus gi basuh muka n gosok gigi. .
tengok darah selambak dalam sinki. .adoi, gusi berdarah makin menjadi-jadi. .
jangan lah mimpi aku jadi kenyataan.

*maybe ade yang xtaw kan, sile bace entri ni kalau nak taw. . tekan sini
semoga Allah sentiasa pelihara kesihatanku :)


ni aku sekarang. .
ini jawapan untuk sape yang tanye kenape aku makin gemuk :)

okbai

Thursday, May 24, 2012

Kena cucuk hidung, macam lembu.

ohoi. .marah beno tajuk entri aku ni.
memang pon.
tengah benggang amat.

BODOH! !
satu perkataan je yang boleh gambarkan dengan keputusan yang diaorang buat.

kalau nak jadi pemimpin yang baik, kenalah pandai ambil hati rakyatnya.
kenalah jaga kebaikan rakyat dengan baik. ikhlas. prihatin.
masa nak jadi pemimpin dulu pandai.
duk merayu-rayu kat student suruh calonkan dan pilih dia.
janji bagai. .itu. .ini. .
tup tup. .bile dah senang, lupe lah semua janji yang ko dah tabur dulu-dulu?????

ko BODOH !

memang lah ko ketua.
semua mende kena ikut cakap ko je.
ha'ah kan. .aku ni lupe yang ko tu paling terrrrrtinggi dalam organisasi.
kena lah ikut cakap ko kan.
macam lembu kene cucuk kat hidung.
xikut kang, xpasal plak kena buang.
tuduh macam-macam. .itu. .ini. .
student tu perangai cam harem. .bingai.
ko ape?
bagus sangat lah? 
ko perangai x harem lah?
ko jaga lah kebajikan student?
ko dengar sangat lah kata hati kami?

mase perjumpaan ibubapa, pandai takut.
buat muka pemimpin paling prihatin di duniaaa. .
siap tanya nak mintak ape.
mak apak ni mintak hostel untuk perempuan.
ko ingat lagi x ko jawab ape?
ko ingat lagi x????

ko BODOH !

sekarang ape dah jadik?
aku dan kawan-kawan kena pindah.
alasan ape?
sebab ko sayang sangat duit kerajaan?
fikir kos pengakutan jek?
xfikir langsung kebajikan student.
xpaham langsung yang kami ni ade research.
xpaham langsung bila research tunggang tbalik, ko yang sibuk nak fail kan kami?

ko BODOH !





Wednesday, May 23, 2012

Wordless Wednesday


before n after sesi pergambaran batch k25.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

*aku taw aku gemuk.
scroll cepat sikit.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
,.
.
.
.
.
.
,.
.
.
,.
.




MA to be next year.
ameen. .
wish me us best of luck.

Tuesday, May 22, 2012

Semua anggota terletak di kaki

tertarik tengok info ni kat wall home fesbuk.
that why la, copy masuk dalam blog.
bila-bila masa lupa, boleh tengok balik 
=)


cc-harlina399





Organ-organ badan kita mempunyai deria sentuhan pada bahagian bawah kaki kita. 

Jika kita mengurut titik-titik ini, kita akan mendapati kelegaan daripada sakit dan kesakitan 

seperti yang kita lihat  jantung adalah di kaki kiri.

Gambar diatas menunjukkan titik saraf setiap anggota dan organ badan dengan kedudukan 

yang tepat bagi kanan dan kiri.

Ia adalah sememangnya betul dan semua saraf yang berkaitan dengan organ akan berakhir

 ditapak kaki kita. 

Ini dibincangkan secara terperinci dalam kajian sains.

ALLAH (swt) telah mencipta badan kita begitu baik berkenaan dengan sistem ini. 

Dia menjadikan kita berjalan supaya kita sentiasa akan menekan setiap titik saraf 

dan seterusnya menjadikan organ kita ini diaktifkan pada setiap masa.

Oleh sebab itulah berjalan adalah amalan menjaga kesihatan yang paling baik.

MashaALLAH ♥ Subhanallah ♥